GitaarPodium Rotterdam

hét podium voor klassieke gitaar in Rotterdam en omgeving

10 jarig Jubileum Stichting GitaarPodium Rotterdam met spetterend kinderconcert gitaar! 
- Zondag 26 maart 2017 om 14:00 uur in de Bergsingelkerk te Rotterdam

Na een periode oefenen met bloed, zweet en tranen is het zover: op zondag 26 maart organiseren De Gitaaracademie en Stichting GitaarPodium Rotterdam het grote kinderconcert in de Bergsingelkerk Rotterdam.

Speciaal voor dit concert is er een groot kinderensemble gevormd met alle jonge gitaristen van De Gitaaracademie, maar ook met docenten uit heel Rotterdam. Docenten van de academie hebben speciaal voor dit concert mooie muziekstukken gearrangeerd. Iedereen krijgt een muziekstem die bij haar/hem past en er wordt al heel hard gerepeteerd om de leuke muziekstukken mooi ten gehore te brengen op 26 maart. "Het belooft een fantastische middag te worden met alle kinderen.  Door gitaarensembles te vormen, leren de kinderen om samen te spelen en met plezier naar een uitvoering toe te werken", aldus Nathasja van Rosse (oprichtster van de Stichting GitaarPodium Rotterdam en De Gitaaracademie).  ‘We willen hiermee kinderen uit heel Rotterdam stimuleren om muziek te gaan maken, muziek is belangrijk voor de ontwikkeling van je hersenen!

Naast het ensemble zullen de grootste talenten solostukken ten gehore brengen. En speciaal voor de kinderen in het publiek is er een leuke interactieve workshop. Deze is dit jaar wel heel speciaal omdat de 2 bekende gitaristen Benjamin en Mischa Cok flamenco zullen spelen en daarbij een spannend verhaal vertellen  Mocht je hierna zelf ook gitaar willen leren spelen kun je je meteen opgeven voor een gratis proefles.  Kortom: een concert om in de agenda te zetten en om naar toe te leven!

Locatie: Bergsingelkerk, Bergsingel 150, 3037 GM Rotterdam
Tijd: 14:00 uur 
Toegang: vrije gift  

Aanmelden door een mail te sturen naar gitaarpodium@gmail.com

 

Over GitaarPodium Rotterdam

Stichting GitaarPodium Rotterdam is een initiatief van professionele gitaristen en is in 2007 opgericht om gitaaroptredens van hoog niveau in Rotterdam te organiseren.

Doel is het promoten van de klassieke gitaar, door het organiseren van een internationaal gitaarfestival, losse concerten, workshops en kinderconcerten. Daarnaast biedt GPR een platform voor gitaarliefhebbers om onderling informatie uit te kunnen wisselen.